Gejsinglund er vores kennelnavn.
Vi opdrætter Hovawart, som er en brugshunderace, der oprindeligt stammer fra Harzen området. Hovawarten er en trofast vogter af hus og hjem. Den holder meget af sin famile, og vil helst have familien samlet, men kan også sagtens være alene hjemme en del af dagen.
Da hovawarten er en stor hund med mange kræfter, er det vigtigt, at den opdrages bestemt, så det aldrig bliver hunden, der bestemmer farten. Vi lægger megen vægt på det mentale, og der afholdes af Dansk Hovawart Klub mentaltester, hvor man kan få sin hund beskrevet, således at der bliver mulighed for at rette op på uhensigtsmæssigheder. Mentaltester benyttes også i forbindelse med avlskåring, hvor hunde, som ikke er egnede til at give den mentale arv videre, ikke kan bestå de af DHK vedtagne avlskåringskriterier.

our dogs

På billedet ses tv Gejsinglund's Tille og th Gejsinglund's Mister.
Den blonde hund i baggrunden er deres mor Cille (I.Madsen).

 

Grethe går tur med Tille og Dawina på Vestkysten.

 


Vi lægger megen vægt på, at vores hvalpe skal præges på mennesker og have mange oplevelser som ballast til deres hundeliv, inden de bliver afleveret til deres nye mennesker. Hovawarten er jo en stor hund, hvorfor det meget vigtigt, at den bliver opdraget rigtig. Derfor mener vi, at det er en god ide, at alle hvalpe er hvalpetestede, så vi kan tale med de nye ejere om stærke og svage sider, inden de bliver afleveret.Her bor vi med vores Hovawarter. Hundene kan rende frit rundt i skoven ved huset hvor vi har indhegnet et par tønder land.